dinsdag 12 juni 2012

Laeso—> Zweden

 

We zijn de vierde week van onze vakantie ingegaan en overgestoken naar Zweden. Er is vandaag geen tot weinig wind voorspeld. Omdat het ongeveer 40 mijl varen is vertrekken we op tijd; 8:00 uur op de motor. Onderweg ontbijten koffie zetten en koers zetten naar Marstrand. Het zeilmekka van westelijk Zweden. Volgens de deskundigen moet je hier als zeiler een keer zijn geweest. We zijn benieuwd.

Het is droog en we hebben geen zeilpakken aan. Het Kattegat is rustig dus we varen met een gangetje van rond de 7 knopen de goede kant op. Bij de vaarweg T moeten we even goed uitkijken er komen net een paar grote jongens aan. Voor een nemen we even wat gas terug zodat we er mooi achter langs kunnen.

Na ongeveer 6,5 uur varen komen de contouren van de zweedse kust in zicht. Nog even een coaster voor langs laten en dan op naar ons Waypoint Hatteberget. We zien de Pater Noster ook mooi liggen in lijn.

DSCN1398

Het is een prachtig gezicht, wat een natuur ontvouwt zich voor ons. Grillige rotsen. De kaartplotter geeft goed aan waar we de vaargeul naar Marstrand kunnen gaan volgen. Dan komen de rotspartijen nog mooier in zicht. We varen op ruim 20 meter diep water met ernaast enorme rotsen. Ik krijg het gevoel dat we in Oosterijk op 2000 meter varen op een bergmeer maar we zitten toch echt op zeeniveau.

DSCN1402DSCN1406

Geen opmerkingen:

Een reactie posten