woensdag 27 juni 2012

Gewoon lekker zeilen

 

We liggen in Fiskebackskil waar we gisteren heen zijn gezeild vanaf Ellos. Alleen op de fok ging dat best lekker. We wilde eigenlijk naar Grundsund maar voor we het wisten zaten we al op de Gulmarnfjord zitten voor we er erg in hebben. We besluiten daarom een plekje in Fiskebackskil te zoeken. De haven invaren is weer heel  bijzonder, aan beide zijde staan typische zweedse huisjes die naar ons lijkt als vakantiehuisjes worden gebruikt.

Als we een broodje hebben gegeten gaan we eens rondkijken. Leuke smalle straatjes met mooie doorkijkjes.

DSCN1549

We lopen naar de molen die bovenop de rots staat en mooi uitzicht over de fjord geeft. Heerlijk genieten van de zon die vandaag zich weer eens laat zien. Dit geeft ons ons vakantiegevoel weer terug.

DSCN1552

We proberen ook ergens contant geld te bemachtigen. In Ellos was dit al niet gelukt en bij navraag lukt het hier ook niet. We kunnen wel in de winkel met de pin betalen en ook het liggeld kan met de pin worden afgerekend. Een ijsje kunnen we nog net wel contant afrekenen maar dan zijn de zweedse kronen toch echt bijna op.

Vandaag gaan we de Gulmarnfjord opzeilen en weer terug. In Lysekil aan de overzijde zou voor ons een onderdeel voor de boiler binnenkomen. Dit willen we daar gaan ophalen maar om met dit mooie weer nu alleen over te steken vinden we ook zonde. De fjord op hebben we zeer weinig wind dus we dobberen een beetje met de wind die variabel is mee tot halverwege.

Als we omdraaien trekt de wind aan tot kracht 4 en kunnen we aan de wind naar Lysekil terug zeilen. We hebben sinds lang het grootzeil en de fok weer eens staan.

De haven valt qua faciliteiten zeer tegen. Sanitair is voor iedereen toegankelijk en niet schoon. De supermarkt zit ook nog wel een stukje lopen van de haven dus grote voorraden slaan we ook nog maar even niet in. Alleen avondeten en brood voor morgen. We kunnen hier wel weer zweedse kronen pinnen en er is een leuk uitzichtpunt achter de kerk waar vanuit je over de Scheren kan uitkijken.

DSCN1556DSCN1554

1 opmerking:

  1. Fijn om jullie berichten weer te kunnen lezen. Prachtige verhalen! Mooie foto's!
    Wat een prachtig filmpje heb je er een paar bloggen geleden op gezet. Prachtige opname ook vanuit de mast. Ik wens jullie nog een fijne verdere vakantie.

    Hier in Nederland is niet zoveel te beleven: het inmiddels een beetje zomer geworden, het voetballen is weer voorbij, de Tour de France is begonnen en de treinen rijden nog ;-)

    BeantwoordenVerwijderen