zaterdag 9 juni 2012

Ruim 10 knopen op het log

 

De zon schijnt als we wakker worden. Er was heel veel wind en regen voor vandaag voorspeld. Vandaag geven de weerberichten windkracht 4 tot 5 aan met in de middag kans op een regenbui.

De crew van de Dutch Lady geven aan plan te hebben om naar Hals, ingang van de Limfjord, te varen. De wind komt uit het zuiden dus dat is een prima koers. John en ik zien dat ook wel zitten. Er staat nu wind kracht 4 bft en met de zon erbij prima zeilweer. We ruimen snel de ontbijtspullen op en volgen de Dutch Lady op een half uurtje.

We zetten eerst alleen de fok, we lopen best lekker maar het is wel een slingerkoers. Als we na 1,5 uur ook nog 1 knoop stroom tegen krijgen zetten we het grootzeil gereefd bij. Er beginnen zich nu wel wat bedenkelijke wolken te ontwikkelen. John gaat knutselen met zijn actioncam en maakt wat filmpjes vanaf de railing. Ook hijst hij de cam op aan de pikhaak in de mast, wat later blijkt, hilarische beelden oplevert.

De lucht aan de horizon begint wel erg donker te worden. De zeilbroeken aan en de jas goed dicht. Ja hoor, we worden weer nat en er zit in deze bui aardig wat wind. De fok gereefd, met windkracht 7, lopen we 10,5 knopen de goede kant op. Na de bui zijn we ineens 5 mijl de goede kant opgegaan. Best wel heftig. John geniet van al dit spektakel.

De Dutch Lady roept ons op via kanaal 16 en vraagt ons hoe het gaat. John is inmiddels aan het proberen op de ontstane golven te surfen om zo een hogere snelheid te krijgen. We hebben het prima naar ons zin en we schieten lekker op zo. Jammer dat we weer nat worden.

We krijgen nog een paar kleine buitjes en lopen rond 17.00 uur de limfjord aan. Goed de geul volgen. Er staan een rood en groen licht met daar in het midden een wit sector licht. Het witte licht tussen de rode en groene houden en je loopt keurig de geul in.

De Dutch Lady roept ons op via de marifoon. Zij hebben een plekje in de haven gevonden en melden waar er voor ons een plekje is. Luuk vangt ons in de regen op. Super deze service.

1 opmerking:

  1. Hoi luitjes
    We volgen jullie elke dag en zien dat jullie meer volgers hebben dan ik op twitter .....Maar de Dutch Lady is inderdaad dezelfde als wij vorig jaar in Dieppe troffen ,ook even getjekt via de ais.Jammer dat het met bakken naar beneden komt ,wij gaan woensdag de andere kant op ,bij IJmuiden links af dus .En als we ergens wifi hebben tjekken we jullie gelijk en laat ik wel wat horen .Gaat jullie goed Gr .Aquavit!!!!

    BeantwoordenVerwijderen