zaterdag 2 juni 2012

Als sund—> Aabenraa

 

Het weer wordt er niet beter op. Gisteren zijn we in Sonderborg blijven liggen en hebben ‘s-morgens  te voet de plaats verkend. Het waaide flink kracht 7 en soms gaf de meter 8 aan. De zon bleef ons wel trouw waardoor we achter de buiskap uit de wind en in de zon heerlijk zaten. ‘savonds de kachel weer flink aan. Buitentemperatuur is gezakt tot 6 graden.

Vanmorgen besluiten we toch maar verder te varen. We varen tegen de wind in op de moter door de Alssund,de Alsfjord en de Aabenraafjord. De zon laat zich af en toe zien maar er zijn ook flinke donkere wolken. We kleden ons dik aan en gaan op pad. De openingstijden van de “Christiaan X” klapbrug zijn wat onduidelijk. Als we aankomen varen staat er geen openingstijd op het display. Na een paar minuten zien we een tijd verschijnen. We moeten 10 minuten wachten op de opening. Als we door de brug zijn onder de hoge verkeersbrug(33m) door zijn begint het te hagelen. Gelukkig hebben we een afstandsbediening op de stuurautomaat dus schuilend onder de buiskap varen we verder. De zon wisselt af met een stevige hagelbui met dan aantrekkende wind naar windkracht 7. We varen volgens de informatiebronnen door een heel mooi stukje natuurschoon van Denemarken. Wij zien er echter door het slechte weer niet zoveel van. Op de Aabenraafjord proberen we nog een stukje op het voorzeil te zeilen, de wind draait echter tegen.

In Aabenraa leggen we aan en gaan rondkijken waar we nu zijn. In Denemarken zijn de winkels op zaterdagmiddag dicht zodat het een uitgestorven aanblik geeft. We eten een broodje bij “Fresh” (een soort van subway). Doen nog wat boodschappen bij een supermarkt en lopen terug naar de haven. De zon is er nu weer goed bij en we gaan weer achter de buiskap in de zon zitten genieten. ‘savonds gaan we nog kijken of we het slot kunnen vinden wat hier moet zitten. Dit is niet het type slot wat wij gewend zijn. Het is een wit geschilderd gebouw wat er niet bijster interessant uitziet. Er zit een museum in maar dat is tussen 29-5 en 6-6 gesloten.

DSCN1321

We lopen terug door wat oude straatjes van Aabenraa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten