donderdag 14 juni 2012

Eiland Astol

 

Er staat een stevige bries vanmorgen. Dat begon vannacht al. John heeft nog een extra lijn geplaatst zodat we wat minder lagen te klotsen. We gaan op tijd op pad om wel 3 mijl te  varen naar het eerstvolgende eiland Astol. We moeten een stukje buitenom door de Marstrandfjord en verwachten veel golven, dus pakken aan en binnen alles zeevast. Als we om het eiland Marstrandson zijn staan er inderdaad beste golven. De fok wordt uitgerold en de motor uitgezet.

DSCN1438pater noster

Zo lopen we uiteindelijk mooi over de golven heen. We gaan er even tegenin maar dan kunnen we om de kardinaal en afvallen met de wind mee varen. We zien de huisjes op de rots liggen, wat een mooi gezicht. We zijn al zijn bij de ingang van de haven dus rollen het zeil weer in en zoeken een plekje. Zo nu eerst een kopje koffie.

DSCN1442DSCN1454

Als de zon er goed bijkomt in de middag gaan we het eiland eens goed bekijken. Heel groot is het niet maar de natuur laat hier wel iets moois zien. De rotsen hebben allerlei verschillende kleuren van kalksteen, graniet, marmer,bassalt etc. Een pracht van kleuren in de verschillende lagen steen.

DSCN1460DSCN1463

Geen opmerkingen:

Een reactie posten