donderdag 7 juni 2012

Over naar kaarten serie 3

 

We willen vandaag verder richting het noorden. We zullen vandaag de kaarten serie 2 afvaren. In eerste instantie is onze koers op Hou(odder) gericht. We starten op de motor om wat op te schieten de wind is nl niet zo heel veel. Als we ruime koers kunnen gaan we op alleen de fok, we moeten zo door een nauw stukje water over ondiep water, precies via de kardinalen. Als de wind deze kracht (3 bft) blijft zetten we toch ook het grootzeil erbij. De zon probeert er ook bij te komen. Als we over het ondiepe gedeelte zijn gaat het eigenlijk heel lekker zonde om nu al de haven in de gaan en van Hou verwachten we niet zo veel. We besluiten verder te gaan. John stippelt snel op de kaartplotter een route uit. We gaan op Arhus aan.We krijgen er echt plezier in met supertramp op de achtergrond komen we in Arhus aan.

2012-06-07 15.19.17

Ook hier is het weer een zoektocht naar een box waar we tussen de palen kunnen. Er staat op de groene bordjes hoe breed de box is. Dat is heel handig en scheelt klemvaren tussen de palen. We vinden een plekje op het uiterste puntje van de haven. We liggen hier wel mooi met uitzicht op de Arhusbocht maar verder overal ver vandaan. De fietsen worden daarom in elkaar gezet.

Arhus zelf is een grote stad en tweede havenplaats van Denemarken. Het is flink heuvelop fietsen naar het centrum. Daar zien we enige oude gebouwen en eten we een ijsje. ‘s avonds is het gezellig druk in de haven. De kayakclub oefent driftig. Jongelui zijn in optimisten en Ynglings aan het zeilen. Naast de haven is een circus. Helaas zijn we te laat om aan te schuiven bij de voorstelling.

2012-06-07 17.19.04-1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten