woensdag 6 juni 2012

Het gedoe met de wasmachine

 

Vandaag wordt er niet heel veel wind voorspeld en ook nog uit variabele richting. John plaatst de spinakerschoten en de neerhouder en het voorzeil wordt gewisseld. Als we wegvaren ervaren we dat schuine lijnen achter niet handig zijn bij het wegvaren. Gelukkig hebben  we alleen van de enige andere passant bekijks en gaat het wegvaren verder goed. We zetten de fok en het grootzeil. Dan varen we aan bakboordzijde langs een schietgebied. We zien een knipperend licht op de wal. Tja, moeten we nu uitwijken of kunnen we erdoor heen. Voor de zekerheid maar zoveel mogelijk aan de stuurboordzijde van het gebied.De wind zakt steeds verder weg. Dit heeft wel als gevolg dat we bruinvissen om de boot krijgen. Ze duiken net te snel weg om ze vast te leggen op film of foto.

Als de wind weer terug komt staat hij pal tegen. We moeten gaan kruisen. Ons plan was om naar Hou te varen echter met deze koers wordt dat een lange trip. De zon is ook achter de wolken schuilgegaan. We hebben de zeiljas weer aan en de muts inmiddels ook weer op. We kiezen er daarom voor om naar Juelsminde te varen. In de havengids staat dat het een ruime haven is met moderne faciliteiten en men meegaat met de tijd. Dit hebben we eerder gelezen maar hier klopt het ook.

De sanitaire voorziening in het nieuwe gedeelte van de haven waar wij liggen is super nieuw. Er is ook een goed uitziende wasmachine. mmm, misschien die waszak maar eens te lijf. Moet hier goed lukken lijkt het……

Met de was die bij elkaar kan in 1 wasmachine, wasmiddel en een kaartje als betaalmiddel maar eens proberen. Er is alleen de gebruiksaanwijzing dat als er geen licht op display wasmachine zichtbaar is moet de zwarte knop en de oranjeknop van de deur ingedrukt worden dan kan programma gestart worden. Tja en dan staat in het deens de programma’s op de machine. Welke is het veiligst voor de diverse was? We kiezen er 1 en drukken op start. De machine geeft aan dat het programma 2 uur en 6 minuten zou duren. Op de betaalautomaat staat echter 2 uur duur aangegeven. Dit is wel lang maar het zal wel.

2 uur later: Na het avondeten, heerlijke spinaziestampot, heerlijk hollands, maar eens kijken of de was gereed is in de droger gestopt te worden. Inmiddels miezerregent het dus buiten drogen is geen optie. Wat ik ook probeer de deur van de wasmachine wil niet open. Terug naar de boot en John halen voor hulp. Op de steiger fietst net de havenmeester langs. Die belooft eraan te komen. Alle knoppen geprobeert. Stroom eraf. Nogmaals alle knopjes ingedrukt. Havenmeester op de knieen voor de wasmachine,Electricien voicemail ingesproken. Nee, ook de havenmeester heeft geen oplossing. Morgen om 7.00 uur wordt ernaar gekeken.

Terug op de boot, John heeft afgewassen en koffiegezet, maakt hij de opmerking van het timerverschil tussen wasmachine en betaalautomaat. Op het display stond ook nog 6min. centrifugeren. Wij weer terug. 6 minuten de knop ingedrukt gehouden voor stroomtoevoer, en  ja hoor nu schiet de deur vanzelf open. mmm….. Nu nog de droger. Na een uur is de was nog kletsnat. John de Techneut zegt is het waterreservoir wel leeg. De droger blijkt vol water te staan. Tja daar wordt het niet droger van.

Uiteindelijk is het allemaal gelukt en hebben we ons deze avond goed vermaakt met…… de was voor 20 kronen. Dat is toch een goedkoop tijdverdrijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten