maandag 25 juni 2012

Kwallen in overvloed

 

Het wordt weer een beetje saai maar we staan wederom op met regen. De zomer is in Zweden nog niet echt van start gegaan. We bekijken de weerberichten op de Navtex en besluiten niet te laat onderweg te gaan naar Ellos. Vanmiddag wordt niet alleen regen maar ook meer wind voorspeld.

Als John de wc doorpompt pompt hij een kwal naar binnen en een heleboel planten. Wat de WC goed verstopt. Zodra we buiten staan zien we dat het niet zo verwonderlijk is dat er een kwal in de wc is terecht gekomen er drijven er nl honderden rondom de boot. We drinken eerst maar even koffie in de hoop dat het aantal kwallen verminderd. We willen ze niet in de motor hebben.

DSCN1539

We moeten nog een smal stukje door de Vagerodranna wat wel goed met rode en groene tonnen is aangegeven. We hebben steeds meer dan 2 meter onder de kiel, wel goed in de geul blijven. Het water loopt slingerend tussen de rotsen door maar minder heftig als gisteren. Ik ben toch blij als we de Ellosfjord opvaren en dat hele smalle gedoe is afgelopen.

We zijn de enige passanten in de haven en oefenen met het hekanker. Dit werkt wel heel bijzonder. Je pakt van de steiger de lijn die je naar achteren brengt en belegt deze op de achterste kikker. Voor leg je de boot met 2 lijnen op de steiger vast. Als we liggen is dit eigenlijk prima zo.

DSCN1540 

We vermaken ons met het eten van een pizza in de plaatselijke “Krog” voor maar 79 kronen incl drinken, salade en koffie na. Daarna gaan we kijken of we de planten uit de inlaat van de WC kunnen purken. Een heel gedoe maar uiteindelijk met een stuk elektriciteitsdraad lukt het om weer water in de WC te kunnen pompen.

‘s avonds komt de zon er toch nog even bij.

DSCN1543

Geen opmerkingen:

Een reactie posten