woensdag 13 juni 2012

Dagje niks en toch van alles in Marstrand

 

Het is prachtig weer als we op staan. Maar eens het weerbericht kijken of de was aan de lijn kan. Voorspellingen zijn goed dus na een relaxed ontbijtje met een lekker eitje worden de t-shirts in het sop gezet.

John gaat de mast wederom in, nu om de leren hoes om de zaling te inspecteren. Wat ermee te doen, schoonmaken,eraf laten,vervangen. Dit laatste is een duur grapje. De hoezen worden eraf gehaald en schoongemaakt. Dit lukt met wat groene zeep best redelijk.

De was wordt aan de reling te drogen gehangen en dan eerst maar eens zien of we zweedse kronen kunnen bemachtigen. Hiervoor moeten we met de kabelpond naar de overzijde.

DSCN1426

Op de heenweg is dit gratis. Bij de watesportwinkel vinden we een haak om op een eenvoudige wijze een lijn te bevestigen aan een moring. Het is best prijzig maar na gisteren bij het aanleggen toch wat problemen te hebben gehad, schaffen we deze haak toch aan.

Bij het teruggaan met de pond moeten we toch betalen, 20 kronen pp. Er staat een strenge dame bij het oplopen van de pond die controleert of je wel een kaartje hebt.

John gaat weer de mast in de het leer om de zaling te bevestigen.

 DSCN1428

De crew van de Dutch Lady heeft geprobeert hier de wasmachine aan de praat te krijgen maar dit lukte niet een, twee drie. Ook weer wijze mannen erbij die er ook niet uikwamen. Om 16.30 uur zou er iemand naar de machine komen kijken. We gaan eerst met z’n vieren maar eens het fort bovenop het eiland bekijken. Eerst komen langs het zuidfort, hierin zijn ze net een expositie aan het opbouwen van de beroemde zweedse fotograaf, helaas geen naam, die over de hele wereld reist om foto’s te maken.

We lopen langs een pad met prachtig uitzicht over het Marstrandfjord, mooie natuur met stilte en alleen fluitende vogels om je heen. Na het fort bekeken te hebben lopen we terug naar het plaatsje waar we door de crew van de Dutch Lady worden getrakteerd op een heerlijke cappucino. We zien een aalsgolver die zijn maaltje voor deze dag naar binnen werkt. Ina weet dit haarfijn op de foto vast te leggen.

Lekker hapjeEven doorslikken

Als we terugkomen van de wandeling blijkt de was van de Dutch Lady ineens klaar te zijn. We horen dat het gratis wassen is dus ik haal de waszak ook nog verder leeg en doe dit in de machine. Samen met Ina proberen we de wasmachines weer aan de praat te krijgen. Dit lijkt niet te lukken. Luuk doet een aantal maal de stroom erop en eraf en ineens ja hoor de wasmachine start het programma. Na het eten hebben wij net als de dutch Lady heerlijk onze wasjes gedraaid.

John wordt nog even kortgewiekt met de Tondeuse, vastgelegd op de foto door Luuk.

DSC00569

Dit was een heerlijk dagje niks en toch van alles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten