dinsdag 5 juni 2012

Windkracht 7 voorspeld

 

De havenmeesteres maakt ons met een flinke klop op de reling wakker. John mag zich eigenlijk niet eerst aankleden. Ze wil dat hij er gelijk aankomt maar het is nog maar 12 graden. Er worden dus echt wel eerst kleren aangeschoten. Dan is het 180dkk afrekenen en weg is ze. mmm, mooie begroeting. Ach ja, we ontbijten op ons gemakje en bekijken wat we vandaag gaan doen.De weerberichten spreken elkaar vandaag weer tegen de een zegt 5 bft de andere 6 en luuk heeft het  over windkracht 7. Op onze windmeter staat in ieder geval al 6 bft als we opstaan. John gaat nog even op internet kijken wat daar wordt aangegeven. We besluiten naar de overzijde te varen naar Fredericia. Volgens de havengids een goede haven met voldoende voorzieningen…….

Gisteren middag hebben we het voorzeil gewisseld voor een werkfok die we nog nooit hebben gebruikt en waar John van wil weten wat en of het wat is. Zodra we de haven uit zijn zetten we alleen de fok. Het is wel een goed zeil maar erg klein. We krijgen op het kleine stukje “2 mijl” even een bui met windkracht 7 over ons heen. Het zeil werkt prima. We lopen alleen op het kleine driehoekje 8,7 knopen. Voor de ingang van de jachthaven zijn optimisten en europe bezig met een training. We kruizen even voor de haven heen en weer tot de bui over is.

Als we de haven invaren is het weer bijzonder wat we aantreffen. Niet al te grote boxen. Bij de eerste poging zitten we klem tussen de palen. Een paar boxen verder lukt het beter. Er wordt rond de haven gewerkt aan nieuwe bestrating. We maken een wandeling naar Fredericia zelf wat best een leuke stad is met een aantal mooie gebouwen. Omdat het vandaag feestdag is “ dag van de grondwet” zijn de winkels dicht. Wel  vinden we een hamburgertentje die open is en eten een heerlijk versbereid broodje. Vervolgens lopen we langs de water over de verdedigingswallen terug naar de haven.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Fastus, Wat grappig, wij liggen ook in Fredericia, maar dan in de oude haven, in het centrum. Morgen willen we naar Hov. Misschien zien we jullie weer. De borrel staat klaar.
  Groeten, Luuk & Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi John en Monique,
  Vraag bij de volgende borrel eens of de Crew van de Dutch Lady vorig jaar in Dieppe en Fécamp zijn geweest. Wij weten geen namen, maar dat was een flinke Beneteau.
  Groetjes Aquavit

  BeantwoordenVerwijderen