vrijdag 26 juni 2015

De sluizen weer naar beneden

 

Als we Loch Oich verlaten gaan de sluizen ons langszaam weer naar zeeniveau terug brengen. Eerst een aantal enkele sluizen tot Banavie. Daar komen we bij de neptune staircases. We varen door een landschap van vele bomen dicht bij het water. Helaas moeten we aan  het eind van het laatste loch “Loch Lochy” weer de zeilpakken aan. De drizzle valt weer over het landschap neer.

Als we bij Banavie aankomen hadden we een soort van Fort August verwacht met veel toeristen maar het is er stil en de ligplaatsen bestaan uit aan beide zijde van het kanaal pontons waar je kan wachten/ overnachten om naar zee te gaan via de laatste sluizen. Als de zon er weer bijkomt gaan we eens rondkijken of er nog een plaatsje in de buurt is en waar we nu eigenlijk zijn. Al snel komen we in Copach uit. We doen wat boodschappen en lopen langs de zeesluis om via het kanaal weer terug te lopen naar de boot. We gaan nog bij een hotel, bar, restant een kop koffie halen om ook even internet te kunnen gebruiken.

John wil graag met de stoomtrein naar Malaig morgen en zoekt op internet of het mogelijk is om kaarten te bestellen. Helaas, of misschien maar goed ook, zijn de kaarten uitverkocht voor dit weekend. In het hotel zegt men dat je ook met de gewone trein hetzelfde traject kan doen. We zoeken uit hoe laat we dan de trein moeten nemen. Dit kan of om half negen of eind van de dag. Dus dat wordt morgen vroeg, we willen ook weer terug natuurlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten