zaterdag 13 juni 2015

Fietsen naar ………..

 

Vannacht heeft het geregend maar vanmorgen is het weer droog en de zon komt door de wolken door. We blijven in Eyemouth vandaag. De wind is namelijk pal tegen en het weer zou niet al te best zijn volgens de voorspellingen. Eerst maar eens rusig ontbijten en eens proberen een was te draaien. Gisteren al gekeken wat het kost en wat de mogelijkheden zijn. We moeten los geld hebben, we hopen dit bij de havenmeester te kunnen wisselen echter is deze niet aanwezig in het weekend. John gaat op zoek naar iemand die kan wisselen. We zetten de wasmachine aan en gaan na de koffie de was in de droger stoppen. We hebben niet al te veel klein geld dus hopen dat het voldoende is om de was droog te krijgen. Dit blijkt niet zo, wel een heel eind maar ik moet toch de boot vol hangen met wasgoed tot het droog is. Dit geeft niet we gaan toch op pad. De was droogt wel.

We halen de fietsen te voorschijn en gaan eerst wat proviand inslaan bij de plaatselijke coop. We fietsen langs de haven langs een standje waar je vis kan kopen om de zeehonden te voeren. Dit hadden we al gezien op youtube bij fimlpjes van Dylan de Winter, keep turning left. Nu leuk om zelf te ervaren. Er zitten 3 zeehonden, flinke, in de haven die het zich goed laten smaken.

20150613_133823

Na de boodschappen en een broodje gegeten te hebben gaan we met een wandelkaart op pad op de fiets richting st Abbs. Dit moet een leuk haventje zijn. We volgen een fietsroute waar we mee hopen op deze bestemming te komen. Na een tijdje fietsen denkt John dat een foothpath van 3/4 mijl naar coldingsham korter zal zijn. Dit blijkt meer een hike pad dan een echt voetpad. We moeten over hekken en soms met de fiets op de nek door het hoge grasland Klunen. Het lijkt niet echt korter en we lijken een rondje te lopen. Klopt als we een volgend bord aan het eind van de route zien staan.

20150613_15455220150613_160823

We komen uiteindelijk in Coldingsham uit en gaan naar de baai aldaar. St Abbs is nog 1 1/4 mijl verder. We hebben wel genoeg gefietst. Deze baai is ook mooi. Als de zon zou schijnen zou het zo griekenland kunnen zijn.

20150613_16463020150613_171418

Terug nemen we de kortste route over de doorgaande weg. Minder mooi qua natuur en best druk met auto’s maar wel een stuk sneller terug naar de boot.

2 opmerkingen:

  1. Stond dat footpath niet in Reeds?
    Daan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat denk je, dat we de Reeds ook nog mee gaan nemen op de fiets? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen