maandag 15 juni 2015

De wekker loopt af om 6:30 uur

 

Om op tijd weg te kunnen ivm de drempel in de haven moeten we uiterlijk 6:00 uur weg volgens de havenmeester. Als we na laag water weggaan halen we de ingang bij onze volgende haven Arbroath niet. Het is nog best fris als we op staan, rond de 8 graden. Trui en de zeilpakken aan. Koffie gezet en een extra kan heet water. De lucht is bewolkt maar in de verte lijkt het erop dat we de zon gaan zien vandaag.

We beginnen met wat wind dus de zeilen omhoog. Al snel wordt de lucht blauw en valt de wind weg. Om op tijd aan de overzijde van de Firth of Forth te zijn de motor gestart. We zijn onderweg met een paar boten. Na een uurtje komt de wind weer terug en gaan we weer zeilen. We zien een vreemde rots dit blijkt het het island of Maij te zijn. Er is wat zeevaart maar die gaan ruim voor of achter ons langs van en naar Edinburgh.

Uiteindelijk valt de wind helemaal weg. We varen langs Bell Rock. Dan zien we voor de haven een aantal dolfijnen. We varen naar ze toe om ze te proberen te filmen. Best lastig. We moeten ook de vlaggetjes en ballen in de gaten houden die door vissers zijn uitgelegd met krabmanden.

20150615_165857

We komen precies met hoogwater bij de haven van Arbrouth aan en kunnen gelijk doorvaren. We krijgen een plek aan een langs steiger toegewezen. Even later volgt de K’dance die naast ons komt liggen. Het is een oude haven met een werf die nog in werking is. Op de kade is een restaurant en in de vuurtoren is een museum gevestigd. Deze is gratis toegankelijk maar niet op maandag.

20150615_165840

Het plaatsje zelf heeft een winkelstraat en een abdij en een aantal kerken. Er is een park met een boulevard aangelegd. Deze loopt naar de kliffen. De temperatuur is in de middag toch nog wat aangenamer geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten