dinsdag 9 juni 2015

Naar Hartlepool

 

We betalen de afgelopen 2 nachten, dit is wel even slikken. Mooi plaatsje maar de prijzen weten ze hier wel. Als we ook nog het restant op een kaartje voor electriciteit a 5 pond, dat niet nodig bleek te zijn, niet terug krijgen zeggen we tegen elkaar: Het was een leuk plaatsje maar erg duur.

De wind is wederom noord dus kruizen naar het noorden. Na een uur valt de wind weer helemaal weg. Dan maar weer de motor bij. We willen toch onze reis vervolgen. De kust is prachtig groen met kleine baaien, zoals Robin Hood Baai. Wederom zien we een zeehond. We hebben ze nog niet vast weten te leggen met de camera maar dat komt vast nog wel.

Het laatste stuk proberen we nog wat te zeilen. De stroom staat mee en we zijn toch nog te vroeg om de sluis bij Hartlepool in te kunnen. Er is veel zeedeining, niet echt comfortabel maar we dobberen de goede kant op. De zon schijnt en de temperatuur is inmiddels ook wat hoger.

In de Baai van Hartlepool roepen we de havenmeester op , we moeten minimaal een uur tot 1,5 uur wachten. We gooien het anker uit en hebben echt vakantie zo. De boten die minder diep steken mogen naar binnen. Als wij naar binnen kunnen worden we opgeroepen. We varen samen met een werkboot de sluis in. Aan een ponton kunnen we vastmaken aan bakboord, Als de deuren sluiten wordt er met redelijk geweld gespuid. We gaan snel omhoog naar het niveau van de haven. We krijgen van de havenmeester een tas vol folders en een ligplaats toegewezen. De haven lijkt een beetje op Eastbourne in het zuiden van Engeland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten