maandag 29 juni 2015

Neptune Staircase

 

We gaan om 8:00 uur met de eerste sluisdoorgang mee naar beneden. 8 sluizen als een trap 19 meter naar zeerniveau toe. We trekken onze zeilpakken aan want de lucht voorspeld niet zoveel goeds. Het mooie weer dat is beloofd zien we nog niet zo. We gaan samen met een groot noors zeilschip en de K’dans en een rubberboot de sluis in. De sluiswachters zijn de regen ook wat zat want zijn iets minder behulpzaam dan in alle vorige sluizen. De sluizen naar beneden gaan wel relaxter dan de sluizen omhoog. De 8 sluizen gaan wel redelijk vlot. De verkeersbrug en de spoorburg gaan open en dan nog 1 trap van 2 sluizen en de zeesluis om het kanaal te verlaten.

In de zeesluis nog even de sleutel van de toiletten en douches teruggeven en dan gaan we weer het zoute water op. De Drizzle valt nog steeds naar beneden. We verlangen naar wat beter weer. Omdat de stroom  tegen staat gaan we eerst aan de overzijde van de sluis voor anker. Even opdrogen en een broodje eten.

Rond half 3 halen we het anker op om richting Oban te varen. Ergens halverwege willen we achter een eiland voor anker gaan. Het is droog geworden, dat maakt het varen wel gezelliger. De wind staat pal tegen dus op de motor. Bij het nauw van Cronan hebben we nog stroom tegen maar het gaat prima.

Als we in de verte weer de regen zien en een aantal boten zien liggen kijken we in de pilot of we hier kunnen stoppen. Het is het eiland shuna. Er zijn twee anker plekken. We varen er heen om te kijken of het ons wat lijkt. We gaan aan de zijde van het eiland liggen. De drizzle valt weer. Binnen maken we het met de kachel warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten