vrijdag 19 juni 2015

Siteseeing Aberdeen

 

De plannen waren om vandaag 2uur na laag water verder te gaan echter is de weersvoorspelling niet heel erg gunstig ook is de temperatuur erg laag nl 10 graden. De wind pal tegen en in de haven geeft de windmeter af en toe 5 bft aan. Onze buurman Stephen is al heel vroeg vertrokken. John denkt dat het moet gaan maar ik heb mijn twijfels. De havens die we tegen gaan komen staan allen te boek als ongunstig invaren bij N-NW wind en onduidelijk is waar we wel en niet in kunnen met onze diepgang en lengte. Na veel wikken en wegen besluiten we te blijven en de bus naar Aberdeen te pakken. Peterhead hebben we al ruim bezocht.

De bus stopt aan de weg boven bij de de haven. Elk uur gaat er een naar Aberdeen. We hebben geluk na 5 minuten komt de eerstvolgende. We stappen in en laten het landschap van schotland langs ons heen glijden. Prachtig groen allemaal. De bus rijdt een heel eind langs de kust maar gaat ook via Ellon. Een pitoresk plaatje. Zo zien we onverwacht wat meer van de schoonheid van Schotland.

De Bus stopt midden in Aberdeen op de Unionstreet, midden in de winkelstraat. Flink druk allemaal. De Touristeninfo zit op de hoek daar maar eens ten rade wat we vanmiddag van Aberdeen kunnen zien. We gaan eerst naar het maritiem museum aan de haven. Dit is gratis toegankelijk en is erg mooi opgezet. Historie van Aberdeen en visvaart, schilderijen en modelschepen en een hele expositie over de offshore industrie.

Daarna wandelen we door wat bijzondere straten van Aberdeen, het zijn wel erg grauwe gebouwen van groffe grijze stenen. De universiteit en de kerken zijn bijzonder om te zien. Uiteindelijk zoeken we de Footdee op, dit is een oud vissersplaatsje aan de voet van de Rivier Dee waar Aberdeen ook aan ligt, binnen de industriele haven.

20150619_155928 20150619_155906

We lopen terug langs de boulevard, daar zie je de schepen voor de offshore, suppliers, voor anker liggen.

20150619_155901

Geen opmerkingen:

Een reactie posten