zaterdag 6 juni 2015

Links Fietsen

 

De wind giert om de boot als we wakker worden. We wilden vandaag verder naar het noorden echter de weersberichten geven 4-5 bft in de vlagen 6 en iets noordelijker wordt 8 bft voorspeld. We blijven dus nog maar even in Grimsby. Na de koffie halen we de fietsen tevoorschijn. We gaan naar Cleethorpes fietsen. Dit is een kustplaatsje waar ook een kasteeltje moet staan.

Het weer is zonnig alleen staat er een flinke bries. We fietsen eerst nog wat rond de haven om eens te kijken wat er allemaal voor oude zooi staat. Ook gaan we bij de sluis kijken waar we door naar binnen zijn gevaren eergisteren.

Met de wind mee fietsen we “links” (best eng) richting het oosten. Een beetje buiten de drukke weg door de wijk heen. Het is typisch engels, niet heel gezellig. We gaan via een loopbrug met de fiets op de nek naar de rivier kant. Hier loopt een pad richting Cleethorpe. Er is een boulevard waar eerst wat vervallen gebouwen staan. Verderop staan wat kinderattracties zoals een zweefmolen, rups. Karten en Midgetgolf kan je er ook doen. We fietsen verder richting het kasteel. Dit blijkt een stapel stenen waarvan het bord aangeeft dat het een nutteloos gebouw is. Er boven ligt een aangelegde tuin.

20150606_13220920150606_132416

Tegen de wind in fietsen we weer terug naar de boot. Flink trappen. Het weerbericht geeft morgen minder wind. Dan gaan we weer verder zeilen.

20150606_140135

2 opmerkingen:

 1. Beste John en Monique,

  Leuk om zo jullie reis te volgen en een mooie aanvulling op de verhalen van Daan.
  Ik maar zorgen maken over Daan op die enge wilde wijde Noordzee, terwijl jullie daar zonder wind op de motor kalm vooruit gaan.

  Hg Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij vervolgen onze reis, veel leesplezier. Voor nu hebben we nog steeds bijzonder mooi weer. gr Monique en John

  BeantwoordenVerwijderen