dinsdag 2 juni 2015

Verwaaid in Den Helder


Het is herfst in Den Helder, vannacht begon de wind al flink door te staan. John is er nog uitgegaan om te kijken of het we goed vast lagen en de stootwillen goed tussen de boot en de steiger hun werk deden. Het klapperen van een val die we horen is van een andere boot aan de steiger. We slapen lekker uit, voorlopig varen we niet uit. Als we naar de douches lopen zijn de mariniers druk met een oefening en wordt er flink geschoten met “ klappertjes”  pistolen. We liggen op militair terrein dan kan je dat tegenkomen. Op het water wordt geoefend met rubberboten en landingsvoertuigen.
Na onbijt en de koffie gaan we naar het Marine Museum. Dit zit op loopafstand en is een mooi alternatief met dit weer. Het is ruim opgezet met van alles waar je actief bezig wordt gehouden en er worden vele filmpjes vertoond over de geschiedenis van de Nederlandse Marine. De onderzeeer Tonijn en het ramschip De Schorpioen bezoeken we. De brug van De Ruijter is  gerestaureerd en van beeldmateriaal voorzien waardoor je een klein beetje een idee krijgt hoe het eraan toe ging.
Buiten blijft het waaien en met de wind in de rug lopen we terug naar de haven. Nog maar eens de weerkaarten ophalen om te zien wat het weer morgen doet. We vertrekken in ieder geval niet vroeg omdat dan nog flink wat wind staat en ook nog uit de verkeerde hoek.

Film van Den Helder:
https://www.youtube.com/watch?v=dw_XkKGUWvc


Geen opmerkingen:

Een reactie posten