donderdag 25 juni 2015

Naar het volgende Loch “Loch Oich”

 

De zon schijnt als we op staan. Om 9:30 uur is de eerste mogelijkheid om de sluizen door te gaan. Het zijn er 5 achter elkaar. De toeristen staan langs de kant en we worden vele malen op de foto gezet. De eerste sluis in worden de lijnen aangepakt door de sluiswachters en daarna ga ik op de kant om de voorlijn mee te nemen naar de volgende sluis. De achterste lijn wordt door een van de sluiswachters meegenomen en steeds in volgende sluis vastgemaakt. Dit alles duurt drie kwartier om boven te komen.

We varen door het slingerende kanaal door een weer ander landschap als hiervoor. We horen een flinke toeter en om de hoek komt een Tallship aangevaren. Een prachtig gezicht. Het past allemaal net in het kanaal langs elkaar heen.

Als we op Loch OIch komen zoeken we het ponton bij de Well of the seven heads, daar zou een winkel moeten zitten. We zijn door ons brood heen. Aan het ponton ligt 1 huurbootje verder ziet het er erg verlaten uit. Benieuwd of ik hier brood krijg ga ik met de portemonee op pad en ja hoor aan de overzijde van de weg zit een soort wegrestaurantje met o.a. brood en melk en lekkere koekjes snoepjes en wat groenten. Ook hebben ze vers gebakken pistoletjes. Ik neem het brood mee en loop terug naar de boot. We eten in het zonnetje ons broodje op en besluiten hier te overnachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten