vrijdag 12 juni 2015

Naar Schotland

 

We hebben best goed geslapen achter het anker. We hebben een paar keer gekeken of we nog goed achter het anker lagen. Bij eb en Vloed draaide we namelijk op de plek. Dit is helemaal goed gegaan.De zon schijnt volop en er is geen wind, buiten is het aangenaam. De zeehonden op het eiland aan de overkant zijn aan het brullen. Prachtig wakker worden zo. Het is te koud om een ochtend duik te nemen maar verder is het hier super.

Na ontbijt twijfelen we of we de rubberboot zullen opblazen en nog aan de wal zullen gaan. Wat gaat het weer doen. De voorspellingen waren wat minder voor vandaag maar daar zien we eigenlijk niets van. Stephen vaart langs en zegt het eiland op te gaan. Weersvoorspellingen zijn goed en de volgende haven is maar 20 mijl. John besluit toch de rubberboot op te blazen.

20150612_10411820150612_104238

We hebben een electrisch pompje op 12 volt aangeschaft, dit maakt het opblazen van de boot iets minder intensief. Er staat ook wat stroom dus niet roeien maar de motor achter het bootje. Deze is vorig jaar niet gebruikt dus duimen dat hij het doet. Ja hoor in 1 keer. We gaan samen naar de kant. Schoenen uit in het water met de blote voeten, brrr best koud. bootje op de kant hoog genoeg voor het opkomende water. We gaan eerst bij het castle kijken daarna bij de priory. Het is prachtig en heel idylisch. De vogels vluiten volop.

20150612_11145320150612_11291720150612_112830

Als we terugkomen bij het bootje ligt deze aan de rand van het water. Terug het water in is dus makkelijk. We varen terug. Genieten van het uitzicht, de zon en koffie in de kuip. We ruimen de rubberboot op en gaan richting Schotland.Er is nog steeds weinig wind en weer pal achter. We hebben nog ruim de tijd om bij Eyemouht de haven aan te lopen dus alleen op het voorzeil. We zien nu steeds meer zeehonden rond de boot. prachtig gezicht. Ze zijn heel nieuwsgieirg.

De Fogpatches die zijn voorspeld zien we in de verte bij het land ontstaan. mmm, zou jammer zijn. Ze lossen na een tijd ook weer op. Wij hebben er dus geen last van gekregen. Wel valt de wind weer weg en gaan we op de motor het laatste uur verder. Bij Eyemouth is het bijzonder aanlopen. De ingang is maar 17 meter breed en als we invaren lijkt de diepte te weinig voor ons. de diepte meter geeft 0 aan. We kunnen echter verder varen leggen aan naast een andere hollander. Morgen wordt regen voorspeld. We gaan het zien. Voor nu is het nog steeds prachtig weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten