zondag 13 juli 2014

Alsund

 

We hadden een plekje waar we op tijd weg moeten omdat de eigenaars ervan vandaag terugkomen. De brug is nog steeds onduidelijk. Op internet staan wel tijden dat de brug niet bediend wordt, maar wanneer wel, staat er niet. Als we bij de Christiaan X klapbrug komen moeten we een kwartiertje wachten staat te lezen op display.

Het is nog droog, we hopen dan ook meer te zien dan ons vorige doorvaart door de Alsund toen hadden we hagelbuien. Na de grote brug zetten we de fok om op ons gemak door dit natuurschoon te varen. De vogels hoor je in de weilanden hun best doen om de hoogste toon te fluiten.

We besluiten om de Augustusborgfjord in te zeilen om Augustusborg te bekijken. We weten niet precies wat we gaan zien.

Er loopt een betond geultje naar de jachthaven zodat we veilig door het laatste ondiepe deel heen varen. Helaas is het gaan regenen en hebben we onze zeilpakken aangetrokken. Als we bij de haven komen is dit best een flinke haven maar het is er erg stil. We wagen het erop. De havenmeester is afwezig voor vragen hangt er een telefoonnummer.

Na een broodje met gebakken ei, en het weer droog is, gaan we het plaatsje bekijken. Er is een slot waar in de tuin sculpturen staan die we bekijken. Dit bezoek doet ons aan de vorige keer denken dat we in Denemarken waren. Er is nagenoeg niemand op straat. De bewerkte deuren met houtsnijwerk zijn ook niet echt te vinden. Veel huizen staan leeg of te koop. De boekjes over Denemarken stellen dat het zonde is dat dit plaatsje door de meeste toeristen wordt overgeslagen. Wij snappen dat we. Of zou het aan de regen liggen?

Ach na zoveel mooie dagen vermaken we ons vandaag ook wel met een boekje en een drankje op de boot.

20140713_14302120140713_142126

Geen opmerkingen:

Een reactie posten