donderdag 24 juli 2014

Het eiland Tuno

vakantie 2014 063

Het was een super rustige nacht met weinig wind en veilig aan de mooring. We staan op tijd op want we willen naar Tuno. In de beschrijving staat dat je er vroeg moet zijn om een geschikt plekje te bemachtigen. Het ligt er snel vol. In het havenboek van Denenmarken lijkt het een redelijke haven. We gaan het zien.

We hebben een lekker windje om te zeilen. We steken de koerslijn van de FastFerry over. Natuurlijk komt er eentje vlak voor langs. Wat een snelheid hebben die boten. Deze komt ons met 45 knopen voorlangs. Wij zeilen met 7,5 knoop. Best een verschil dus.

We komen rond 2 uur aan bij Tuno. Het is al behoorlijk druk. We vinden toch nog een plekje in een box en na 2 beloofde biertjes aan een man met een klein bootje op een te grote plek kan de Grace na wat schuiven naast ons in de box afmeren. We liggen super zo.

We maken een wandeling naar het plaatsje en kopen wat vlees voor op de bbq. We hebben nog niet gebarbequed deze vakantie ondanks het mooie weer. Er is een kerk die tevens dienst doet als vuurtoren. In de kerk hangt een schip

Voor de boot staan picknick tafels zodat we met de bbq spullen niet ver hoeven te sjouwen. Het duurt even voor de bbq echt warm is maar dan heb je ook wat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten