vrijdag 18 juli 2014

De Grote Belt

 

We gaan vandaag een stukje verder naar het noorden via de Grote Belt. Vanmorgen begon een beetje mistig. Als we na de koffie vertrekken schijnt de zon alweer vol op. We gaan het eerste stukje op de motor richting de Belt Brug aan de oost zijde omdat de westzijde maar 15 meter hoog is en we daar niet onderdoor kunnen. De Oostzijde met de hangbrug is 65 meter hoog. Wij zijn ongeveer 19 meter hoog, dat past dus wel.

Voor de brug nog even de boeken nagekeken wat de regels van passeren zijn, de T-route van de zee scheepvaart loopt hier ook onderdoor. We mogen niet in de vaargeul verder geen regels en kanaal 11 op de marifoon standby. Het is ons onduidelijk of we ons nu wel of niet moeten melden zoals op de kaart staat vermeld. We zijn zichtbaar op de AIS en gaan er van uit dat we wel opgeroepen worden als we iets niet correct doen.

De brug is een prachtig bouwwerk van het eiland Fyn naar Sealand.

Na de brug zetten we de spinaker, Als we verder van de brug af zijn neemt de wind steeds iets verder toe zodat we lekker voortgang maken. Bij de haven Kerteminde blijkt dit wederom een haven niet berekend op onze boot. De palen staan veel te dicht bij elkaar in de boxen die nog vrij zijn. We besluiten op de kopsteiger tegen een ander aan te gaan liggen. Dit gaat ook prima.

Na het eten lopen we het plaatsje nog even door, het ziet er gezellig uit. Ook hier is een festival aan de gang, het kersenfeest. De denen houden wel van een feestje. Vandaag mengen we ons verder niet in het feestgedruis. We drinken nog een kopje koffie op het terras bij de haven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten