vrijdag 11 juli 2014

Vakantie gevoel

 

Gisteren zijn we van Kiel naar Laboe gezeild op de fok. We hebben en plekje in de vissershaven ingenomen. Na een broodje en wat boodschappen zijn we heerlijk lui op het strand gaan liggen. Er  heeft de gehele dag wind gestaan zodat de zomerse temperatuur van 28 graden goed te doen was.

Vanmorgen zijn we al vroeg richting de Schlei gevaren. Als we de Kielerbucht uit zijn staat er een lekker windje. We zeilen in de korte broek en een T-shirt bij de wind naar het noorden. Voor Damp moeten we nog om een “sperrgebiet” heenvaren.

We zeilen alleen op het grootzeil de Schlei op. Het is een smal geultje. Voor Maasholm laten we het grootzeil zakken en zeilen op de fok verder naar Kappeln. Na een paar slingers in de vaargeul zien we het plaatsje al liggen. De eerste 2 havens laten we rechts liggen en zoeken een plekje vlak voor de brug tegen de kade in een box met een groen bordje. Er zijn langs de kade  restuarantjes met terrasjes gevestigt

.vakantie 2014 027

Als we het plaatsje gaan bekijken zien we dat dit op een heuvel ligt met een gezellig winkelstraatje met kleine winkeltjes zoals een lokale bakker en slager. We lopen een rondje en komen nog langs een molen die niet echt meer in gebruik is maar deels te bezichtigen is. Nu zit hier het toeristenburo gevestigt.

Vanuit de ligplaats is veel te zien. Elk uur gaat de brug los. Er komt van alles langs van hypermodern tot nostalgische boten. Van heel klein tot heel groot.

vakantie 2014 039

Geen opmerkingen:

Een reactie posten