woensdag 16 juli 2014

Svendborg

 

We kunnen gelijk de korte broek aan. Het is prachtig weer maar er staat weinig wind. Het eerste deel van de geul naar het noorden gaan we op de moter.  Als de wind iets draait en toeneemt hijssen we de zeilen en kunnen tot de aansluiting naar de geul naar de Svendborg sund precies bezeilen. Dan kunnen we wat ruimer gaan varen. Er komt een flinke ferry naar Aeroskobing ons tegemoet,het past precies.

In de Svendborg sund trekt de wind nog wat aan en er staat ook flinke stroming onder de brug door. Na de brug de zeilen naar beneden en kijken of we in de stad een plekje kunnen vinden. We mogen naast een motorboot van een fransman met z’n tweeen afmeren.

We gaan eens kijken of we eten kopen of ergens wat gaan eten. We zien niet zoveel eettentjes die ons wat lijken. We nemen eerst maar een ijsje. Dat past wel bij dit weer. Ze hebben hier wel vreemde smaken want wat chokolade lijkt dropsmaak te zijn. Even wennen maar best lekker.

Na een drankje in de kuip en een plan de campagne voor de komende dagen besluiten we een patatje te gaan scoren. Dat blijkt niet zo makkelijk. We vinden wel een eettentje naast het centrale plein. Tovcafeen. De mannen een snitzel wij dames een wrap. We zitten nog vol van het gebakje van gisteren. Het smaakt ons erg goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten