donderdag 17 juli 2014

Lohals op Langeland

 

Vannacht slecht geslapen. Eerst hangjongeren die de rust behoorlijk verstoren met muziek en zelfs nog zwemmen voor onze boten. Smorgens is de bemanning van de boot die gisteravond naast  ons is komen liggen al vanaf 6 uur over onze boten heen en weer aan het lopen. Ze vertrekken uiteindelijk rond 8 uur.

Wij gaan op tijd onderweg. We willen naar Lohals, nou ja John niet maar geeft toe en houdt een slag om de arm, als het niets is we doorvaren.

vakantie 2014 024

We slingeren op de motor de Svendborg fjord uit en zetten dan het grootzeil en de spinaker. Er staat heel weinig wind. We gaan maar 2 knopen in eerste instantie. We kunnen Lohals al zien liggen en het is prachtig weer dus prima. Als we iets verder van het land afkomen krijgen we iets meer wind en na een paar keer gijpen komen we toch rond half 1 bij de geul naar Lohals.

We horen op het water flarden van muziek en iemand die door een microfoon praat. Als we de haven invaren staan er tenten en is er live muziek. Het kommetje van de oude vissershaven ligt redelijk vol maar we passen er nog net in. Wij naast een motorboot en de Grace voor ons naast een zeilboot. Het kan net. kleine motorbootjes achter ons kunnen nog net naar buiten varen.

Als we gaan kijken bij de muziek blijkt er het Frikadellenfest aan de gang te zijn. Een feest voor de hele familie met swingende muziek. Het is super gezellig. Na een paar drankjes gaan we nog even naar het strand.

20140717_142650vakantie 2014 025

‘savonds gaat de muziek nog gezellig met een goede band die van alles speelt. Blues, pop, rock. Vanuit de kuip heerlijke sfeer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten