woensdag 9 juli 2014

Rendsburg- Holtenau-Kiel

20140709_165539

Als vroeg horen we boten vertrekken. Wij doen het rustig aan. Er staat nog steeds veel wind en we gaan niet zo ver vandaag. De zon is er al goed bij dus de trui die we gepakt hadden trekken we snel weer uit. Eerst even diesel tanken na zoveel motor uren en dan op weg richting sluis bij Holtenau.

Wederom is het niet heel erg druk met zeeschepen. Met het zonnetje erbij is het kanaal toch een stuk gezelliger. De vogels hoor je flink fluiten en af en toe zien we een aantal ganzen zwemmen. We drinken onze koffie en genieten van het mooie weer.

Bij de sluis blijkt dat de jachtensluis niet meer in gebruik is. We moeten dus in de grote sluizen. Na een kort half uur mogen we invaren. Bij het aanleggen is het best oppassen met de vlonders. Deze zitten laag en kunnen glad zijn. Er zitten ook geen bolders op om je lijn aan vast te maken alleen maar ringen. Je moet dus ook echt van de boot af om vast te maken.

Als we vastliggen moeten we betalen voor de doorvaart. Deze blijkt niet verhoogt sinds 2 jaar geleden en is nog steeds 18 euro. Vervolgens duurt het nog een uur voor de sluis dichtgaat en we geschut worden. We hebben onze tijd maar gebruikt om te lunchen in het zonnetje.

Als we verder kunnen gaan we op de fok, er staat 6 BFt , naar Kiel. Daar willen we toch geweest zijn. Het is een beetje zoeken waar we heen moeten en met deze wind best even kijken hoe of wat. We gaan een kleine ingang vlak naast het havenkantoor in en John prikt de boot letterlijk tussen twee schepen tegen de zijsteiger aan. Goed stuurmanskunst met deze wind.

Na een drankje en een heerlijke douche gaan we Kiel bekijken. Aan de kade ligt de costa pacifica. Een reus van een cruise schip. Kiel heeft een gezellig opgezet centrum waar het gezellig druk is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten