vrijdag 25 juli 2014

Cross country op de vouwfiets

 

We blijven een dagje liggen op Tuno en gaan met de fiets het eiland rond. Op de kaart die we bij het havenkantoor hebben gepakt staat een pad rondom het eiland langs het water op. We beginnen vol goede moed, echter het eerste pad loopt dood bij de zee. Een stukje terug en dan vinden we een pad wat verder loopt. We moeten nog wel een keer door een maaiveld klunen om verder te kunnen en soms is duidelijk dat dit pad meer bedoeld is om te bewandelen maar het lukt ons om  het eiland rond te fietsen. Bij nordklint het je mooi uitzicht over zee. We zien ook nog een paar zeekoeten.

20140725_120300

Als we rond zijn gefietst en de termomether hoge zomerse temperaturen aangeeft gaan we met de zwemspullen naar het strand. John probeert nog wat te snorkelen maar naast een paar kwallen en wat krabbetjes is er weinig leven in het water te zien.

We kopen vlees en groente in de plaatselijke supermarkt die voor dit kleine eiland zeer goed geassiortimenteerd is. Keuze genoeg in ieder geval. De maaltijd smaakt goed na een dag vol sportiviteit. De wind neemt in de avond flink toe. Lijnen worden wat beter gezet zodat er geen gekraak is vannacht. Wederom een mooie dag op dit bijzondere eiland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten