maandag 7 juli 2014

Nordeney-Brunsbuttel

 

Het weer bekijkend gisteren hebben we besloten vaart te maken en vandaag door te gaan richting Elbe. Ze voorspellen nl noord oost 8 voor morgen  en 7 Bft voor de dag erop. Daar gaan we niet op wachten.

Door het Doventief varen we op de motor wederom van staak naar staak, het is nu half tij dus voor ons voldoende water. Als we de laatste staak voorbij zijn hijssen we de zeilen. Er staat 4 BFT uit het zuidwesten. De temperatuur gaat alweer de goede kant op. De wolken lossen steeds meer op.

Als de wind zover afneemt dat we nog maar 4 knopen gaan hijssen we de spinnaker. Helaas staan er meer golven dan wind. De spinaker gaat al snel om de voorstag heen. Dit is geen succes er maar weer af dus. We gaan verder motorzeilend om tegen de stroom nog minimaal 6 knp te varen. Als de stroom kentert voorbij de Weser schieten we lekker op de snelheid komt er nu goed in.

We komen steeds meer zeilers tegen die richting oosten gaan. Als we bij de kardinaal van de ELbe komen varen er ook weer wat zeeschepen dichter langs ons heen. Bij het zien van de palen als merktekens van de Vaargeul moeten we terugdenken aan onze vorige tocht naar en van Denemarken.

Bij Cuxhafen zijn we rond 18:00 uur. We besluiten om onderweg te eten en door te varen naar Brunsbuttel. Morgen kunnen we anders of heel vroeg met het tij mee of weer pas na 15:00 uur richting Brunsbuttel en er is slechter weer op komst. Nu is het een prachtige avond.

Bij de sluis kunnen we zo invaren hij staat net open en we kunnen er nog makkelijk bij. Na de sluis gaan we gelijk bakboord uit en zoeken een plekje langszij een motorboot. Een mooie tocht we zullen lekker slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten