maandag 21 juli 2014

Ebeltoft bezeild

vakantie 2014 039

De plannen zijn groots vanmorgen, de mannen willenn naar Grenaa om dan toch nog naar Hals en het eiland Laeso in het noorden te gaan. De windverwachting is alleen niet zo heel gunstig om verder noordwaarts te gaan. Met de Grace maken we de afspraak dat we onderweg gaan en kijken wat de wind doet en of Grenaa een bezeilde koers is of dat we naar Ebeltoft afbuigen. Als we tussen het eiland Vejro doorzeilen hebben we al aardig wat golven gehad en een klapje moeten maken om voorbij Samso te komen. De golven nemen niet af en de wind gaat nog meer tegen staan. Met de kaartplotter berekenen we het aantal mijl dat we moeten gaan kruizen, dit is 25 mijl. We nemen contact op met de Grace en geven aan dat wij naar Ebeltoft afbuigen, dat is nog 16 mijl en bezzeild. De Grace gaat met ons mee.

Als we de Ebeltoft vig invaren moeten we om een ondiepte heen om dan op de haven te kunnen aansturen. Op de ondiepte ligt een wrak wat duidelijk boven water uitsteekt. De kleur van het water is mooi groen. Het is dan ook duidelijk zichtbaar waar het ondiep is.

We kiezen ervoor om in de stadshaven te gaan liggen aan de kade. We leggen aan naast een Deen. In de haven zit  een glasmuseum en een scheepvaart museum. Als we een wandeling maken zien we een soort van tentoonstelling waar te zien is wat ze van plan zijn nog te bouwen rondom de haven. Een stuk verder op zit ook nog een marina. Het is een leuke plek om ook nog een dagje te blijven liggen. Misschien doen we dat ook wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten