zaterdag 19 juli 2014

Ankeren

 

Gisteravond hebben we een grote Super Brugsen net buiten de haven zien zitten. Daar gaan we eerst eten inslaan voor vanavond, we willen vandaag voor anker gaan aan de noordzijde van Fyn bij Korshavn.

We vertrekken met een lekker windje 4 Bft. Als we tussen het eiland Romso en Fyn doorvaren valt de wind weg en zien we een aantal bruinvissen met de vinnen boven water langs komen. Voorbij Romso zetten we de spinaker wederom. John vindt het zelfs eentonig gaan worden, en dat wil wat zeggen. Boven Fyn tussen de rode en groene boei door, spinaker er af kunnen we halve wind koers zetten naar de plek om te ankeren. We varen samen op met nog een aantal boten. Het lijkt een geliefd plekje. Het is ook weekend, dat zal ook wel wat meer boten trekken naar deze plek.

Het grootzeil naar beneden en op de motor de baai in waar we een ankerplekje voor de nacht opzoeken. De Grace komt naast ons liggen. We nemen allen een frisse duik in het water. De thermometer geeft inmiddels weer 30 graden aan. Er wordt nog wat gepoetst en genoten van deze mooie dag op deze mooie plek.

We eten gesamenlijk in de kuip, na de koffie gaat de Grace een stukje verderop liggen op eigen anker. Met twee boten achter 1 anker voor de nacht is toch niet zo fijn. Vanmiddag heeft ons anker ook een paar keer gekrabd.

vakantie 2014 031

Geen opmerkingen:

Een reactie posten