dinsdag 22 juli 2014

Zomerse temperaturen houden aan

 

Vanmorgen hebben we uitgeslapen. We genieten al heel wat dagen van mooi zomers weer en toch een lekker windje om te zeilen. Vandaag beloofd wederom een warme zomerdag te worden. Na  boodschappen te hebben gedaan besluiten we toch om Ebeltoft te verlaten. Wat vaarwind zal ons goed doen. We willen in de volgende baai, Begtrup Vig, kijken of we kunnen ankeren. We zeilen op de fok om het eiland Helgenaes heen.

vakantie 2014 042

We komen langs de vuurtoren Slette Haege. Deze hebben we twee jaar geleden op de foto gezet bij regen. Nu maken we foto’s met een strak blauwe lucht en zon. De wind trekt om het eiland aan en we kunnen aan de wind zo  de baai invaren. Wel goed de ondieptes in de gaten houden.

We gaan aan de noord zijde voor anker aan hoge wal. Er liggen hier ook moorrings maar die zijn voor leden. (blijkt als we de tekst op internet nagaan die er op staat) Dus maar op eigen anker overnachten. Er is niet veel wind voorspeld dus moet gaan lukken.

Als het anker is uitgegooid en we vastliggen nemen we een verkoelende duik in het water. Het water is heel helder. Je kan op de bodem kijken. Er zijn niet veel kwallen. Heerlijk genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten