maandag 28 juli 2014

Mooiste Ankerplek van Denemarken?

 

Vandaag zijn we op weg gegaan naar de Alsund, we willen bij Dyvig voor anker. Volgens de boeken de mooiste ankerplek van Denemarken. Als we richting de Arosund varen hebben we eerst geen wind, het is ook een beetje dampig op het water. Als we een uurtje onderweg zijn komt er wat wind en kunnen we de spinaker zetten. We varen samen met de Grace onder spinaker tussen het eiland aro en arosund op Jylland door. Best een smal gaatje. We zorgen wel voor bekijks zo. We besluiten om door te gaan naar de geplande ankerplek. Het weer is super mooi en met zo’n 5 knopen gaan we voorspoedig vooruit.

Helaas valt de wind een uur varen van de plek waar we heen willen helemaal weg dus toch het laatste stukje op de motor. In de Alsund liggen al een aantal boten voor anker. We varen een beetje in file naar de ankerplek, door een smal geultje met groene en rode staken bebakend varen we naar een baai waarin nog voldoende ruimte is om de Ankeren.

Als we goed vast liggen gaan we eerst maar eens zwemmen. Het water is niet zo helder als op andere plekken in Denemarken. We vinden dit niet het mooiste plekje waar we hebben geankerd deze vakantie, wel is het een plek waar je met elke wind kan ankeren omdat het volledig beschut ligt tussen het land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten