zondag 20 juli 2014

Het eiland Samso

 

We hebben heerlijk geslapen achter het anker. Het was een hele rustige nacht. Het eerste wat we deden was een sprong in het water acher de boot. Brrr, best wel koud weer even maar ook wel heerlijk wakker worden zo. Op ons gemak ontbijten. De eerste boten gingen om 7 uur al varen. De denen zijn bang dat ze geen plek in de haven hebben. Gaan dus ook vol gas naar hun volgende ligplaats.

Wij zijn gaan zeilen naar onze volgende haven, Ballen op het eiland Samso. We hebben eerst een lekkere wind en vervolgens weinig en draait de wind, dan valt de wind weer even weg om later onder het eiland voor een aan de windse koers te zorgen.

Voor de haven ligt een nederlands vrachtschip voor anker en zijn ze druk bezig met baggeren.

De kom van de haven ligt al redelijk vol, we vinden op aanwijzen van de havenmeester een plekje naast 2 zweedse boten. In de loop van de middag blijkt dat de haven nog veel voller kan. Aan ons rijtje is nog een hollander aangelegd, voor ons liggen ze wel 9 dik.

We bekijken het plaatsje, nemen een drankje en gaan nog even op een bankje met uitzicht zitten genieten van het mooie weer.

Vanavond kookt Bernadien en eten we gezamenlijk in de kuip. Na de koffie doen de mannen nog een rondje haven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten