zaterdag 26 juli 2014

Belletjes regen op de Tragten en de Feno sund

 

De wind is vannacht gaan liggen. Boven Samso is een flinke bui te zien. In de verte onweert het ook. We bekijken de voorspellingen en het lijkt allemaal mee te gaan vallen, na een kop koffie gaan we onderweg richting Middelfart. We overleggen nog met de Grace of we over de ondiepte langs Hov zouden gaan of toch langs Samso op aan de oost zijde van Endelave. Het laatste wordt het.

Als we een uur onderweg zijn en denken de bui net voor ons langs te zien gaan begint het heel hard te regenen. De temperatuur is nog prima, we hebben ons zeilpak over de korte broek aangetrokken. Met het zoete water wordt de boot wat opgepoetst want na 3 weken zout water is deze niet echt schoon meer te noemen. Het zout kleeft er flink aan. De zon is erbij gekomen en de termometer geeft alweer 28 graden aan. Helaas is de wind ook weg, we motorzeilen verder.

Als we de Tragten opvaren komen we een zeeschip en 2 tags tegen. Boven Fyn wordt de lucht steeds donkerder, in de verte voor Fredericia lijkt het al te regenen. We trekken de zeilbroek maar weer vast aan. Het begint ook flink te bliksemen en er klinken wat flinke klappen. De belletjes regen stort zich flink op ons neer. De zeilpakken doen hun werk goed. We varen de Feno Sund op richting de marina van Middelfart. Inmiddels is het droog geworden. We vinden samen met de Grace een plekje langs een langssteiger.

Bernadien probeert een was te draaien, niets verbaast ons meer met wasmachines, het blijft bij proberen. De wasmachine lekt aan alle kanten water en krijgt kortsluiting. Er is geen havenmeester zoals gebruikelijk in Denemarken. Een behulpzame deen helpt ons maar komt alleen zover dat er is gemeld, de was is nog niet klaar als we gaan slapen.

Als het donker is worden er voor het clubgebouw van de zeilvereniging wens lampionnen opgelaten.vakantie 2014 002vakantie 2014 001

Geen opmerkingen:

Een reactie posten