zondag 6 juli 2014

Vlieland-Nordeney

 

We twijfelde gisteren avond nog of we wel zouden vertrekken naar het oosten vandaag of dat we alleen de oversteek naar Vleiland gingen maken. Vannacht heeft het wel geregent en ook als we op staan regent het nog maar er zat geen wind in de buien dus besluiten we om 6 uur op te staan en klaar te maken voor vertrek.

Het eerste stuk tot de kardinaal voor Vlieland op de motor dan hijssen we de zeilen. We kunnen bij de wind met de zuid oosten wind al flink voortgang maken. Af en toe krijgen we een bui over ons heen en trekt de wind aan naar 6 Bft om vervolgens weer terug te zakken naar 4 Bft. We blijven dan ook lekker bezig met reven en weer ontreven. De zon komt er steeds meer bij, De korte broek kan weer aan. De tijd vliegt en al snel zitten we voor Borkum.

Op de radio geven ze steeds meer waarschuwingen voor onweer maar op de Navtex staat nog niets daarover. We gaan door maar boven Juist beginnen er toch boven land wat donkere wolken te ontstaan. We kijken nog eens goed naar de waterstand Norderney en de afstand Helgoland. We besluiten om door de Sluchter Nordeney aan te lopen.

Als we de zeilen hebben weggehaald krijgen we nog een flinke regenbui,waar ook wind in zit,over ons heen. Na de bui zoeken we de boei Sluchter op en volgen de staken. Het is hoogwater dus dat gaat prima. Als we een plekje hebben gevonden eten we in de kuip want inmiddels schijnt de zon weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten