dinsdag 8 juli 2014

Kielerkanaal bij regen

20140708_17191720140708_142659

Als we op staan regent het. De weersvoorspellingen gaven af en toe een bui. We gaan het zien. Het is vakantie en we hebben geen last van tij meer vanaf nu daarom gaan we eerst maar eens rustig ontbjten.

Rond 9:00 uur , tja het ritme zit er nog in, vertrekken we richting Rendsburg. We hebben geen haast en met deze regen is 40 mijl ook wel weer genoeg voor vandaag. Helaas blijft het bijna de gehele weg regenen. Er zijn dit jaar weinig zeeschepen die langs ons varen. Welgeteld een stuk of 6. Dat was 2 jaar geleden  wel anders.

Als we bij Rendsburg zijn zien we de typische zweefpont weer. Het blijft een bijzonder gezicht. Een stuk verder kunnen we bakboord uit naar de haven. We houden de geleidelichten aan om langs een stukje ondiepte te gaan en varen helemaal door om in de haven een plekje te zoeken. De boxen zijn hier groot dus ff moeilijk doen met de lijnen maar dan liggen we. De zon is er ook bij gekomen en al snel zijn we weer helemaal opgedroogt. De korte broek kan weer aan.

Als we ons gemeld hebben pakken we de vouwfietsen om naar de zweefbrug te gaan. Volgens ingewijde kan je hier heerlijk snitzel eten en zie je de zeeschepen vlak voor langs varen. Tot 18:00 uur wordt er verteld wat voor schip het is en onder welke vlag deze vaart. Een bijzondere ervaring.

We bestellen snitzel met een biertje. De snitzel daar is niets over gelogen. Een flink bord vol met rijst en salade. We laten het ons smaken. Daarna fietsen we naar het centrum om een heerlijk ijsje te eten. We hebben ondanks de regen vanmorgen  weer een heerlijke dag gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten