zondag 27 juli 2014

Fietsen op het schiereiland Hindsgavl

 

We gaan fietsen naar Middelfart. Volgens de kaart een klein stukje. De zon schijnt. Al snel fietsen we langs de nieuwe marina / het waterfront van Middelfart aan de rand van het plaatsje en gelegen tussen de twee verkeersbruggen. Hier zijn we gisteren in de stromende regen langs gevaren. We gaan bij de oude haven kijken op de werf, lillebaeltvaertet, hier is een soort van braderie aan de gang en je kan in de werf rondkijken naar de boten die men hier bouwt of restaureert.

20140727_115855              20140727_115924

We fietsen langs de kerk die volledig in de steigers staat en langs een paar typische deense huisjes. Op een terrasje drinken we een kopje koffie waarna we onze weg vervolgen. We gaan richting de haven die onder de oudste brug ligt . Van een Deen krijgen we route advies om langs het water over het schiereiland Hindsgavl te fietsen. Dit geeft mooie doorkijkjes op de Kolding sund en de Fano sund. Af en toe is het wel behoorlijks stijl en soms moeten we de fietsen flink omhoog duwen of tegenhouden bij een steile afdaling. Als we een pad door een weiland denken te hebben gevonden blijkt deze over een flinke steile heuvel te lopen. De mannen gaan hierover heen, wij dames wagen het langs het water. Dit laatste is een prima optie.

Als we het weiland verlaten en weer op een goed begaanbaar pad fietsen komen we langs “Gamle Slot en Hindgavl slot wat nu dienst doet als hotel. Het ziet er erg luxe uit. We hebben wel zin in een ijsje, deze verkopen ze hier helaas niet. Buiten het terrein komen we langs een grote groep herten die genieten van de zon. Heel bijzonder om te zien. We komen mensen met ijsjes tegen, dat is een goed teken. Als we de bocht om zijn zien we ineens een heleboel motoren en is het een drukte van jewelste op het kruispunt. Hier staan twee gebouwen waar eten, drinken en ijsjes te koop zijn. Inmiddels is de dag al redelijk verstreken en na zo’n barre fietstocht lusten we wel wat, patat en cola besteld. Heerlijk.

Het heeft al een paar keer gedreigt te gaan regenen maar we hielden het droog tot we aan de patatten zitten. Een stortbui breekt los. We schuilen onder de parasol mbv de poncho die van de parasol een paraplu maakt. Op wat spetters na houden we ons zelf aardig droog. Na de bui nog een ijsje. Ondertussen vergapen we ons aan de motoren die langs komen van oud, zeer oud, solex,bijzonder tot aan hyper modern, prachtig gezicht.20140727_144532

Nog een stukje tot de haven. Daar genieten we na in de kuip, nemen nog een duik in het water, maken plannen voor morgen. Dan weer verder naar het zuiden door de kleine Belt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten