zaterdag 5 juli 2014

Inslingeren op het wad

 

Na de Kornwerd sluis zetten we bij voldoende water op de boontjes koers richting Vlieland. Helaas blijft het vandaag niet alleen bij dreigende wolken. We krijgen een paar flinke buien over ons heen waarin ook nog flink wat wind zit tot soms 7Bft.

Bij Harlingen is sail Harlingen aan de gang. Vanwege de regen kunnen we geen mooie foto’s maken. 2 barken varen uit en een stuk met ons mee. Als snel gaan wij veel sneller en verliezen we ze uit het oog. 1 Bark halen we later in. Een prachtig gezicht. We kijken geintresseerd toe hoe ze gijpen met deze wind. Dat gaat zeer relaxed, valt ons niet tegen.

Bij de vliestroom bij de geul naar Terschelling besluiten we daar heen te gaan. De wind blijft flink doorstaan. We hebben geen zin om zo door het zee gat te gaan.

Bij het afrekenen schrikken we weer van het liggeld dat weer betaald mag worden voor een paar touwtjes vastmaken en het risico op schade omdat iedereen met de boeg naar buiten moet gaan liggen. Hier is niet iedere schipper bij deze wind bekwaam in. Het zal zijn nut wel hebben.

O ja, we waren het zelf ook bijna vergeten maar de schipper is vandaag jarig. Hiep Hiep Hoera.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten