woensdag 30 juli 2014

Naar Duitsland

 

Vandaag is wederom niet veel wind voorspeld. We willen toch een eind gaan varen omdat de weersvoorspellingen laten zien dat vrijdag en zaterdag de beste papieren hebben om de Elbe af te gaan en over de noordzee terug naar Nederland te gaan.

Het eerste deel hebben we nog wat wind. De Spinaker wordt weer gezet. Deze is flink gebruikt deze vakantie. Als we ongeveer op de helft van onze geplande tocht zijn valt de wind weer helemaal weg en hebben we meer golven dan voortgang. Zeilen naar beneden en op de motor verder. Onderweg komen we nog een flink jacht tegen dat bezig is met een zee test. Flinke bochten naar links en rechts worden gemaakt.

Rond 15:00 uur zijn we bij de ingang van Laboe. We overleggen. vandaag door naar ‘Rensburg zodat we de sluis bij Holtenau maar hebben gehad. Het wordt dan wel een lange dag maar scheelt morgen weer naar Cuxhafen. Het weer is nog steeds prima dus we gaan ervoor.

We missen net een schutting bij de sluis waardoor we ruim een uur moeten wachten voor we door de sluis zijn. Onderweg op het kielerkanaal eten maken , afwassen en koffie drinken  zodat we als we om 8 uur in Rensburg aanleggen opgeruimd zijn en nog een ijsje gaan scoren in de stad. Helaas is de ijskraam dicht. We gaan op een terrasje zitten waar de mannen een flinke coupe ijs bestellen en wij dames het maar bij een cappuccino houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten