woensdag 23 juli 2014

Knebel Vig

 

In de Danennark boeken wordt gesproken over een baai voorbij Arhus wat prachtig moet zijn en een ervaring om in te varen vanwege zijn unieke ligging. Dat lijkt ons wel wat. We besluiten dan ook om na de koffie een stukje verder de Arhus bocht in te varen. De koers ruime wind tot halve wind. De Gennaker wordt gehesen. Hemelsbreed is het 3 mijl verderop van waar we afgelopen nacht hebben geankerd. Om het schiereiland skodhoved heen is het een mijl of 16.

Als we Arhus voorbij zijn staat er op de kaart een stuk wat “verbut” is. We komen er niet uit wat er verboden is, we zien de denen er in ieder geval gewoon zeilen. En wat nog meer verwarring geeft is dat er een vaargeul dwars doorheen gaat???

De wind draait om het land heen weer tegen zodat we aan de wind richting onze baai gaan. De Gennaker is er inmiddels weer afgehaald. Voor de ingang van de baai starten we de motor om via een smalle maar wel diepe geul (14 meter) de Kenbel Vig in te varen.

We zoeken een plekje aan bakboord zijde, hier zien we een mooring vrij liggen. Nu trekken we ons er niets van aan dat deze alleen voor leden is bedoeld. Samen met de Grace maken we vast aan de mooring op 2,5 meter diep water. Ook hier is het water kraak helder en kunnen we op de bodem kijken. We liggen ongeveer 25 meter van de kant af. Al zwemmend gaan we naar de kant.

John gaat ook nog snorkelen want we zien van alles op de bodem liggen. Hij duikt een zeester op en probeert een krab te vangen. Deze laten zich echter niet zo makkelijk pakken en bijten van zich af. Met een touwtje, een knijper en een stukje worst lukt het om er 1 te vangen. We doen hem in de puts emmer om te zien hoe hij de worst oppeuzelt. Het is een flink exemplaar.

vakantie 2014 047

De temperatuur blijft lang hoog en we zitten dan ook tot laat in de avond in de kuip in onze korte broek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten