zaterdag 12 juli 2014

In Deense wateren - Sonderborg

 

Vanmorgen naar de bakker en de slager. Daarna op de motor de Schlei terug gevaren. Het is al best druk op het water. We hijssen het grootzeil en zetten buiten de Schlei de fok erbij. Er staat een lekker windje. Als we bij de Flensborgfjord zijn kunnen we wat afvallen en de Gennaker bij zetten. Het is ook vandaag weer super weer. De wind neemt wel steeds iets meer af maar met de Gennaker ervoor maken we voldoende vaart richting Sonderborg.

We hebben er vandaag beter weer bij dan 2 jaar geleden toen er stevige wind en buien waren. Er gaan wel heel veel zeiltjes dezelfde richting op. Het is vandaag zaterdag dus er zullen ook wel weekend zeilers bij zitten.

In de haven vinden we al snel een plekje om te overnachten. We gaan nog maar eens op het strand zitten om te kijken wat er allemaal langsvaart en een beetje met de voetjes in het water te zitten.

Eind van de middag stroomt de haven echt vol. Men werkt hier niet met een havenmeester die aangeeft waar je kan gaan liggen, met als resultaat vele rondvarende bootjes door de haven die een groen bordje en dus een lege plek zoeken. Wij zijn blij op tijd een plekje gevonden te hebben.

‘s avonds genieten we nog na van wederom een heerlijke dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten