dinsdag 15 juli 2014

Naar Marstal

 

De wind is gaan liggen en we gaan naar Marstal om onze vrienden daar de ontmoeten. We kunnen of via Sonderborg of boven Als langs door de kleine Belt naar het zuiden. We kiezen ivm de windrichting voor het laatste. Er is ook nog 5 Bft voorspeld dus dan is het prettig om een gunstige koers te kiezen.  Als we de smalle geul uit zijn zetten we de zeilen en maken al snel goede voortgang.

vakantie 2014 001

Boven Als langs voor de wind en dan halve wind tot aan de wind richting Aero. De wind trekt af en toe aan tot 6 Bft dus een rif in het zeil. Als we halverwege Aero zijn en voor de Flensborgfjord krijgen we minder wind en meer golven dus het rif kan er uit. Ook kunnen we een ruimere koers varen. Als we op de hoogte van Aeroskobing zijn aan de westzijde van Aero belt Bernadien ons op om te vragen waar we ongeveer zijn. We blijken allebei op redelijk de zelfde afstand van Marstal te zeilen. Zij vanuit het zuiden en wij vanuit het noorden. Mooi uitgekiend.

Helaas valt de wind verder weg onder Aero dus we doen er iets langer over dan we dachten. Als we in de haven aankomen en op de AIS zien waar de Grace ligt varen we daarheen en vinden een plekje naast de Grijze Jager(ook uit Lelystad, zij zijn samen met de Grace vanuit Vlieland opgevaren) aan een ronde steiger. Een hele aparte ligplaats maar prima.

Na het eten gaan we het plaatsje bekijken. Wij zijn hier ook voor het eerst. John trakteert op koffie met gebak, nog voor zijn verjaardag ruim een week geleden. Heerlijk maar goed vullend.

20140715_204015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten